petak, 16. siječnja 2015.

Korporativni vrtići - ugodno i korisno na jednome mjestu

Danas su naši životi preubrzani pogotovo ako živimo u velikim gradovima kao što je Zagreb. Nemamo vremena za svoje obitelji, a još manje sami za sebe. Dolazimo umorni na posao, a također i kući s posla.

Rješenje za bolju organizaciju vremena našle su naše velike tvrtke kao što su Vipnet, Hypo banka, Ericsson Nikola Tesla i Privredna banka Zagreb otvarajući korporativne vrtiće neposredno u blizini svojih sjedišta. Zahvaljujući njima, gubimo manje vremena odvozeći djecu u državne ili druge privatne vrtiće i imamo više vremena posvetiti se njima.

Cijena smještaja (od 400 do 1300 kuna) kako i odgojni programi u domaćim korporativnim vrtićima je različit - manje djece u grupama i više odgojiteljica, raznovrsni edukativni programi te vrlo bitna stvar - zaposlenici u svakom trenutku mogu doći vidjeti svoje dijete.




Prvi korporativni vrtić kod nas je otvorio Vipnet. U toj tvrtki većinom je zastupljena mlađa dobna skupina ljudi te kako bih i motivirali i zadovoljavali njihove potrebe ukazala se potreba i prilika za otvaranjem ovakve vrste vrtića.

U hrvatskim korporativnim vrtićima danas je smješteno 331 dijete, raspoređeno u 18 odgojno-obrazovnih skupina s kojima radi 65 zaposlenika.

Na ovaj način tvrtke razvijaju svoj partnerski te lojalni odnos sa zaposlenikom, pomažu društvenoj zajednici otvarajući radna mjesta, te naravno boljom skrbi djece razvijaju njihove potencijale.

Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete, a pogotovo biti u blizini njega pa stoga možemo zaključiti da je ovo poželjan način poslovanja u svim velikim kompanijama te da će poslovni roditelji preferirati zapošljavanje u njima.





4 komentara:

  1. Odlična stvar! Nadajmo se da će ovaj trend uskoro intenzivnije proširiti u Hrvatskoj ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Podrzavam u potpunosti, dapace voljela bih raditi u takvom poduzecu. No takoder, kako trenutni jos nemam djecu, no imam peseka, voljela bih da i vise poduzeca dopusta dolazak s psima (odgojenim) na posao jer zasigurno stresnu i uzurbanu atmosferu na poslu cine podnosljivijom i opustenijom :D

    OdgovoriIzbriši
  3. podržavam! Voljela bih da su ovakve stvari bile u doba kad sam ja bila mlada majka :)

    OdgovoriIzbriši
  4. bravo, dobro za roditelje i djecu:)

    OdgovoriIzbriši